Frijns na bandendrama ver teruggevallen in DTM-opening Spa

Op het circuit van Spa-Francorchamps is het DTM-seizoen eindelijk begonnen. Vanwege de COVID-19-pandemie lag ook het kampioenschap met tegenwoordig alleen nog Audi en BMW op z'n gat, maar inmiddels kon men dan eindelijk van start. Het was de eerste keer in vijftien jaar dat de DTM neerstreek in de Ardennen, en met een vochtige eerste ochtend achter de rug was informatie over de banden uiterst beperkt.

Met Robin Frijns voor het eerst op poleposition, teamgenoot Nico Müller ernaast en Audi-merkgenoten René Rast en Mike Rockenfeller erachter gingen de lichten op groen. Frijns en Müller hielden hun posities met wat moeite vast, Rast en Rockenfeller sloten aan, voor de BMW's van Timo Glock, Sheldon van der Linde en Marco Wittmann.

Van der Linde viel al snel weg met technische problemen en daardoor een vroege pitstop. Ondertussen werd Glock gepakt door zowel Wittmann als Loïc Duval, terwijl Müller na tien minuten met succes de aanval opende op de leidende positie van teamgenoot Frijns. Duval nam vervolgens plek vijf over van Wittmann, die veteraan Jamie Green achter zich aan en ook langs zich heen kreeg.

Rockenfeller verschalkte Rast na twintig minuten racen, waarna laatstgenoemde als eerste topper binnenkwam voor zijn pitstop. Frijns en Wittmann kwamen een ronde later binnen, waarna de Nederlander áchter Rast de baan betrad. Müller kwam nog eens twee ronden later binnen en kwam wél voor Rast terug op de baan, Frijns kreeg nog een ronde later Rockenfeller achter zich aan.

In het laatste kwartier kwam Frijns rap dichter bij Rast, terwijl hij Rockenfeller juist zag naderen. De twee passeerden Rast op het rechte stuk na Eau Rouge, waarna Rockenfeller de Nederlander pakte. Rast kwam zelfs nog eens naar binnen voor nieuwere banden en viel flink terug, Müller reed ondertussen in zijn eentje vér voor de rest.

Net als Rast had ook Frijns totaal geen rubber meer op de achterbanden en in no-time ging Duval er simpel voorbij, gevolgd door Green. In de voorlaatste ronde moest Rockenfeller eraan geloven tegen Duval, waarna Green ook gelijk volgde. De BMW's van Philipp Eng en Lukas Auer schoven in de slotronde nog langs Frijns, die ook Rast en Glock langszij zag komen.

Voorin kwam de indrukwekkende zege van Müller geen moment in gevaar, Green ging nog voorbij aan Duval en werd tweede. Frijns zag zijn race in de slotfase in duigen vallen en eindigde slechts als negende.