Formule 3-race Silverstone eindigt achter safety car

Op het circuit van Silverstone is het raceweekeinde rondom de Formule 1 geopend met de jongelingen in de Formule 3. Zaterdagochtend werkten ze hun eerste race af, waar de safety car een prominente rol vervulde.

De eerste twee startrijen kenden beiden een lineup met PREMA Racing en Hitech Grand Prix, in die volgorde: poleposition voor Logan Sargeant, met Liam Lawson ernaast en Oscar Piastri en Max Fewtrell erachter.

Sargeant en Lawson behielden hun posities, tot Lawson de leiding in ronde één overnam, Piastri zag Fewtrell het gras in gaan en kreeg teamgenoot Frederik Vesti achter zich aan.

Na een derde van de race verloor Sargeant zijn plek aan Piastri en kreeg hij ook Vesti in zijn nek, met Jake Hughes en Alex Peroni erachter. Acht ronden voor het einde ging het mis in het middenveld: Bent Viscaal en Jack Doohan crashten en zorgden voor de safety car.

Kort voor de crash was Hughes voorbij Vesti gestoken, terwijl we met vijf ronden te gaan weer door konden. Het duurde niet lang: in het middenveld spinde Olli Caldwell na een tikje van Fewtrell, waarna hij nog flink geraakt werd door Lukas Dunner...safety car.

De race werd niet meer hervat en dus pakte Lawson de winst, voor Piastri en Sargeant. Richard Verschoor kwam van de vijftiende plek iets naar voren en finishte als elfde.