Depay start in finale Coupe de la Ligue, maar verliest na strafschoppen van PSG

Paris Saint-Germain heeft na de Franse titel en de Coupe de France ook de Coupe de la Ligue gewonnen. PSG en Olympique Lyonnais wisten na 90 minuten niet tot scoren te komen en ook in de verlenging bleef het 0-0, waarna strafschoppen de beslissing moest brengen. Paris Saint-Germain won de penaltyserie met 6-5. Pablo Sarabia maakte de beslissende penalty nadat Keylor Navas de inzet van Bertrand Traoré had gestopt.

Bij Lyon maakte Memphis Depay als aanvoerder zijn officiële rentree na een zware knieblessure. De spits van Oranje hield het 80 minuten vol in het Stade de France. Depay was in de tweede helft dicht bij een doelpunt, maar zijn schoot ging net naast het doel van PSG. Bij PSG begon Mitchel Bakker in de basis.

Het is misschien wel een historische zege voor PSG want de Coupe de la Ligue verdwijnt volgend seizoen van de kalender in Frankrijk. Voor Lyon betekent deze nederlaag een seizoen zonder Europees voetbal tenzij het de Champions League dit jaar nog weet te winnen.