FOK! Wat een weer: koeler weekend

Vanochtend is er aanvankelijk nog veel bewolking aanwezig en vooral in het noorden en oosten komen er nog enkele buien voor, lokaal ook met onweer. Verder zijn er vandaag perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C langs de kust tot lokaal nog 30°C langs de oostgrens. In het noordoosten is de wind aanvankelijk nog zuidoost maar in de loop van de ochtend draait de wind daar net als elders in het land naar westelijke richtingen en wordt dan matig, 3-4 Bft.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. Met name in het noorden is er kans op mistbanken. De minima variëren van 12°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Zondag overdag neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de ochtend en in de middag valt er af en toe wat regen of komt er een bui voor. Later in de middag en in de avond klaart het van het westen uit grotendeels op. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind draait vanaf de ochtend van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie opklaringen in Purmerend (Foto: Pukeko)
Mooie Hollandse luchten in Purmerend. Je ziet de inversie. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.