Bennett wint de vierde etappe in de Ronde van Burgos, ploeggenoot Evenepoel blijft leider

Sam Bennett heeft de vierde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Ier van Deceuninck-Quick-Step was op in de slotkilometer, die licht omhoog liep, duidelijk de snelste van het peloton. Ploeggenoot Remco Evenepoel blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Na de bergetappe van donderdag stond er voor vandaag een volledige vlakke rit op het programma in de Ronde van Burgos. Zes renners reden lange tijd vooruit, maar in het peloton was er de volledige controle en met dertien kilometer te rijden was de laatste vroege vlucht weer ingerekend.

De sprinters konden zich voor de tweede deze ronde opmaken voor een massasprint. Toch zou het niet tot een massasprint komen, want in de slotkilometer bij een bocht naar rechts kwam een renner van Groupama - FDJ ten val. Daar profiteerde Sam Bennett optimaal van. De Ierse kampioen trok direct door en niemand kon de renner van Deceuninck-Quick-Step volgen en ging makkelijk naar de winst in de vierde etappe.

In het algemeen klassement veranderde er weinig, waardoor Remco Evenepoel aan de leiding blijft staan met 18 seconden op George Bennett. Zaterdag is het een dag voor de klassementsrenners met aankomst op de Lagunas de Neila.