'Speelplezier na 1,5 jaar trainen onder Frank de Boer totaal verdwenen'

Atlanta United-president Darren Eales heeft tekst en uitleg gegeven over het vertrek van Frank de Boer bij de club. Dit deed hij op de site van de MLS. 

Volgens Eales was het spelplezier verdwenen na anderhalf jaar werken onder De Boer. Hij proefde dat de honger ontbrak toen hij dicht bij het team was gedurende het MLS Is Back Tournament. "Het gaat om de richting die we op willen. Vanuit mijn perspectief was het duidelijk dat het tijd was voor verandering. Van de trainingen tot het gevoel bij het ontbijt; zo bij het team zijn gaf ons inzicht in waar we precies staan als club. We beseften dat het beter was om uit elkaar te gaan', aldus Eales.

Bij het geïmproviseerde MLS-toernooi, dat een alternatief bood voor de competitie in tijden van de coronacrisis, werd Atlanta in de groepsfase puntloos uitgeschakeld. Maar niet alleen de resultaten waren een probleem voor de beleidsbepalers. Van het aanvallende voetbal waarmee de club in 2018 landskampioen werd, was volgens Eales weinig meer over.

"We willen prijzen winnen, maar we willen ook op een bepaalde manier spelen en dat is aanvallend. Dat is lastig. We willen wedstrijden en prijzen winnen in een stijl die past bij Atlanta United. Dat als je naar ons kijkt, dat je zeker weet dat je vermaakt wordt. Een team dat domineert. Dan ligt de lat hoog, maar die lat hebben we zelf zo hoog gelegd", luidt de uitleg.

Adje Interimmer Stephen Glass ( normaal gesproken trainer Atlanta United 2) doet er nog een schepje bovenop richting De Boer: "Van de buitenkant zag ik een groep die onsamenhangend was. Er was sturing nodig als het gaat om de speelstijl en dat heb ik ook gezegd. We hebben een goede spelersgroep die tot veel meer in staat is dan we hebben gezien. Bij trainingen zie ik nu weer spelplezier. De spelers willen werken en beter worden als groep. Dat heb ik al gezien."