Record voor Spaanse golfer Jiménez (56) met 707e toernooi op European Tour

Miguel Angel Jiménez is een record rijker. De 56-jarige golfer was al de oudste toernooiwinnaar op de Europese Tour en is nu ook recordhouder wat betreft aantal gespeelde toernooien. De Spanjaard sloeg donderdag op het Hero Open in Birmingham voor de 707de keer af op de Europese Tour.

Hij kan nog steeds een balletje slaan, want met een ronde van 64 slagen (acht onder par) staat Jiménez op de gedeelde tweede plaats achter landgenoot Sebastian Garcia Rodriguez. "Golf is mijn leven", zei de Spanjaard, die met een glas rioja in zijn hand de baan afliep nadat hij via een videoverbinding was gefeliciteerd door de oude recordhouder Sam Torrance. De Schot speelde slechts 706 toernooien op de Europese Tour.

Jimenez is al sinds 1988 in het bezit van een speelkaart. Hij won 21 toernooien, de laatste in 2014 op het Spaans Open in Girona. De excentrieke Spanjaard, ook bekend om zijn liefde voor sigaren en rioja, boekte daarnaast negen toernooizeges op de Amerikaanse PGA Tour. Een major wist hij nog nooit te winnen, wel veroverde hij als onderdeel van het Europese team twee keer de Ryder Cup.