Gaviria sprint met overmacht naar winst in tweede etappe Ronde van Burgos

Fernando Gaviria heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Na 168 kilometer was de snelle Colombiaan van UAE Emirates de snelste in een massasprint. Felix Grossschartner blijft de leider in het algemeen klassement.

Voor de start moesten werden Andres Camilo Ardila, Juan Sebastian Molano en Cristian Camilo Muñoz al uit koers genomen. Het drietal van UAE Emirates waren in het weekend met iemand in contact gekomen met het corona-virus, waardoor de ploeg volgens de richtlijnen van de UCI besloot om de drietal Colombianen uit koers te nemen.

De tweede etappe in de Ronde van Burgos ging zoals vooraf werd verwacht. Lange tijd reed een kopgroep voorop met een aantal minuten voorsprong, waarna het peloton de controle uitvoerde. Het peloton onder leiding van Bora-Hansgrohe zorgde dat de voorsprong niet te ver opliep, waarna de sprintersploegen de ploeg van de leider te hulp schoot.

In de laatste twintig kilometer werden de vluchters dan ook gegrepen, waarna de sprinters zich konden opmaken voor de eerste massasprint deze week. In een mooie rechte lijn ging het peloton de laatste kilometer in, en daarin lag juist een bocht. Zoals te verwachten viel werd er dan ook daar gevallen, al hadden de meeste sprinters daar geen last van. Fernando Gaviria wist de bocht het beste te pakken en zou dan ook eenvoudig winnen voor Arnaud Démare en Sam Bennett.

In het algemeen klassement veranderde er weinig waardoor de Oostenrijker Felix Grossschartner aan de leiding blijft staan. Donderdag staat de eerste bergrit in de Ronde van Burgos met de aankomst op de Picón Blanco.