Stam ziet Locadia ondanks late goal van held in schlemiel veranderen

Het MLS Is Back-toernooi is woensdagochtend vroeg Nederlandse tijd ten einde gekomen voor Jaap Stam en FC Cincinnati. De werkgever van Siem de Jong en Jürgen Locadia, die allebei als invallers in het veld kwamen, verloor na een 1-1 eindstand in de reguliere speeltijd de strafschoppenreeks van Portland Timbers, waarbij vooral Locadia een hoofdrol opeiste.

De aanvaller verzorgde tien minuten voor tijd vanaf elf meter de gelijkmaker voor zijn ploeg, maar miste vervolgens in de beslissende penaltyreeks. Portland Timbers neemt het nu in de kwartfinale op tegen New York City FC.

Stam bracht De Jong met een uur op de klok binnen de lijnen en de invaller leek daarmee net op tijd zijn entree te hebben gemaakt om de openingsgoal van FC Cincinnati mee te maken.

De treffer van Mathieu Deplagne, die bij de tweede paal een vrije trap binnen werkte, ging echter niet door vanwege buitenspel en zeven minuten later was het aan de andere kant wel raak.

Sebastian Blanco kreeg aan de linkerkant de tijd en ruimte om een voorzet te geven en de helemaal vrijstaande Jaroslaw Niezgoda schoot de bal vervolgens achter Przemyslaw Tyton.

FC Cincinnati moest zodoende in de achtervolging en Stam koos er twintig minuten voor tijd voor om ook Locadia, die zijn rentree maakte na een blessure, in te brengen.

De spits mocht vervolgens tien minuten voor tijd aantreden voor een strafschop na een overtreding van doelman Steve Clark in de zestien en hij schoot de bal beheerst in de linkerbenedenhoek.

Via De Jong en Locadia waren er na deze gelijkmaker nog kansen op meer voor FC Cincinnati, maar vooral laatstgenoemde had het vizier niet op scherp staan toen hij een intikker bij de tweede paal op aangeven van De Jong over schoot.

Na het laatste fluitsignaal van Armando Villarreal moest het duel zodoende beslist worden via strafschoppen. De Jong schoot de eerste penalty van FC Cincinnati nog wel langs Clark, maar missers van Locadia en Kendall Waston werden Stam uiteindelijk fataal.

Locadia's inzet werd gestopt door de doelman, terwijl Waston zijn inzet hoog over schoot. Portland faalde niet vanaf elf meter.