Lammers over Albon: "Hij is niet het grootste probleem van Red Bull"

Met de moeizame start van Red Bull Racing dit seizoen en de evenzeer weinig indrukwekkende seizoensstart van Alexander Albon doken de afgelopen weken meteen de eerste speculaties op dat Albon vervangen zou moeten worden. Jan Lammers is het daar niet mee eens, hij vindt dat het raceteam grotere problemen dan de tweede coureur heeft.

Volgens Lammers moet de prioriteit niet liggen bij het zoeken naar een nieuwe coureur die de plek van Albon in kan nemen. "Nee, dat is niet het grootste probleem van het team. De focus moet liggen op het oplossen van de problemen met de auto en het verbeteren van de balans. Je kan wel een rijder vervangen, maar dat lijkt me allerminst verstandig. Belangrijk is om de focus en de rust in het team te bewaren. Als de RB16 beter wordt zal Albon ook beter en constanter presteren", aldus de oud-coureur in een gesprek met RacingNews365.

"De RB16 is erg moeilijk te besturen en daarnaast waren de omstandigheden in Hongarije in de openingsfase lastig. Je ziet dan dat er een groot kwaliteitsverschil ontstaat tussen de diverse coureurs", zo analyseert Lammers.

Als de auto beter presteert dan zal Albon er ook beter mee voor de dag komen denkt Lammers. "Dit geeft echter wel aan waarom Red Bull altijd lyrisch over Verstappen is. Dit weet onder alle omstandigheden het maximale uit zijn auto te halen. Je ziet beide coureurs met de auto vechten, alleen weet Max er veel meer snelheid uit te halen. Onder ideale omstandigheden komt een Albon misschien tot 98% van het niveau van Verstappen."