Winnaars en verliezers op slotdag Premier League

Op de laatste speeldag van het Premier League-seizoen 2019/20 hebben Manchester United en Chelsea zich verzekerd van deelname aan de Champions League. Voor Watford en Bournemouth viel, naast het al eerder gedegradeerde Norwich, het doek in de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

Leicester moest zondag winnen van Manchester United om deelname aan de Champions League veilig te stellen. Lange tijd bleef het 0-0 maar in de laatste twintig minuten wisten de bezoekers twee keer te scoren. Het eerste doelpunt volgde uit een strafschop na een overtreding op Martial. In de slotseconden verdubbelde Lingard de score. Als troostprijs mag Leicester komend seizoen uitkomen in de Europa League.

Voor Chelsea was een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers voldoende. In slotfase van de eerste helft opende voormalig Vitesse-speler Mount de score, Giroud maakte even later de 2-0.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd hadden Aston Villa en Watford 34 punten. Bournemouth stond op drie punten minder en had daardoor haar toekomst niet eigen handen. Laatstgenoemde club van de Nederlander Aké boekte een ruime 3-1 overwinning op Everton, echter door het 1-1 gelijkspel van Aston Villa tegen West Ham United maakte die winst geen verschil. Watford verloor met 3-2 uit bij Arsenal.

Overige wedstrijden Premier League
Arsenal - Watford 3-2
Burnley - Brighton & Hove Albion 1-2
Chelsea - Wolverhampton Wanderers 2-0
Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1-1
Everton - AFC Bournemouth 1-3
Leicester City - Manchester United 0-2
Manchester City - Norwich City 5-0
Newcastle United - Liverpool 1-3
Southampton - Sheffield United 3-1
West Ham United - Aston Villa 1-1