Bora-Hansgrohe heerst in Sibiu Cycling Tour

Bora-hansgrohe heeft zoals verwacht geheerst in de Sibiu Cycling Tour. In de Roemeense rittenkoers, de eerste wedstrijd sinds de coronabreak, heeft de Duitse ploeg vier van de vijf ritzeges gepakt. Eerder deze week wonnen Gregor Mühlberger en Pascal Ackermann al een zege en vandaag deden beide renners daar nog een zege erbij. Mühlberger pakte de eindwinst in de Sibiu Cycling Tour voor zijn ploeggenoot Patrick Konrad.

Vandaag stonden twee ritten op het programma. In de ochtend stond er een klimtijdrit op het programma en daarin liet Mühlberger zien dat hij duidelijk de sterkste was bergop. In de eerste etappe was de 26-jarige Oostenrijker al de sterkste bergop voor zijn ploeggenoot Konrad, maar in de klimtijdrit won hij maar liefst met meer dan één minuut op de nummer twee Matteo Badilatti. Konrad werd enigszins teleurstellend derde op 1.04 van zijn ploeggenoot.

In de middag moesten de renners nog een vlakke rit afwerken en daarin was Ackermann duidelijk de snelste. De Duitse topsprinter sprintte makkelijk naar zijn tweede zege in de Roemeense rittenkoers en bracht daarmee zijn totaal op twee ritzeges deze Sibiu Cycling Tour. Michael Schwarzmann, ook een renner van Bora-hansgrohe, legde beslag op de tweede plaats.

In het eindklassement werd het ook een-tweetje voor Bora-hansgrohe. Mühlberger won met overmacht het algemeen klassement, voor zijn ploeggenoot Konrad. De Zwitser Badilatti van Israel Start-Up Nation mocht mee op het eindpodium.