Dominante Moto3-zege Suzuki

Op het Spaanse asfalt van Jerez heeft Tatsuki Suzuki de Grand Prix van Andalusië gewonnen in de Moto3. Honda-coureur Suzuki was dominant, iets wat in de Moto3 an sich al vrij zeldzaam is.

Tatsuki Suzuki vertrok weer vanaf poleposition, zijn Japanse landgenoot Ai Ogura stond ernaast en de Argentijn Gabriel Rodrigo vertrok vanaf plek drie. De eerste ronde zorgde voor de verandering eens niet voor grote wijzigingen: Rodrigo ging voorbij Ogura, maar verder bleef de hele top-8 hetzelfde als het op de grid was.

Met Suzuki op kop en Albert Arenas en Raul Fernandez erachter ging de race door, maar voor Ogure en Jaume Masia eindigde het nog voor de helft: Masia ging onderuit en nam de Japanner mee. Arenas was de volgende: zeven ronden voor het einde ging de Spanjaard stevig onderuit, waarbij hij een flinke rolpartij door het grind maakte.

Suzuki reed ondertussen nog altijd op kop, Rodrigo drong wel keer op keer aan en ook Darryn Binder zat er inmiddels bij - een gevaarlijk duo achter Suzuki. In het groepje erachter ging de jarige Turk Deniz Öncü (17) hard onderuit, voorin opende Binder de aanval op Rodrigo en kwam ook John McPhee zich melden.

In de laatste ronde mengde ook Celestino Vietti zich in de strijd om de podiumplekken, waar Suzuki een klein gaatje sloeg. De Japanner sloot een soevereine race af met de winst, voor McPhee en Vietti, terwijl Alcoba als vierde over de finish kwam - die raakte hij kwijt, want hij was buiten de baan gekomen en pakte zijn long lap-penalty niet, waardoor een tijdstraf van drie seconden en dus een zevende plaats volgde.