Ackermann wint tweede etappe Sibiu Cycling Tour

De tweede etappe van de Sibiu Cycling Tour in Roemenië is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe was vooraf de grote favoriet voor de winst en maakte die rol volledig waar.

Na de koninginnenrit van vrijdag stond vandaag een makkelijkere etappe over ruim 181 kilometer op het programma. Vijf renners, inclusief de Nederlander Meindert Weulink, reed lange tijd aan de leiding. De maximale voorsprong voor de kopgroep was vijf minuten.

Tijdens de laatste beklimming 25 kilometer voor de finish werden de overgebleven vluchters Weulink, Emil Dima en Tomasz Budzinski gegrepen door het peloton. Onder aanvoering van Gregor Mühlberger werd het tempo de hoogte in gejaagd en ontstonden er breuken in het peloton.

Het eerste peloton van zo’n veertig renners ging sprinten voor de zege. Ackermann bleek veruit de snelste en won met overmacht. Achter de renner van BORA-hansgrohe werd de Fransman Rudy Barbier tweede. De derde plaats was voor de Italiaan Riccardo Stacchiotti. Patrick Konrad blijft de leider in het algemeen klassement.