Charlize Theron was érg beledigd over seksisme op set Italian Job

Actrice Charlize Theron is 'erg beledigd' geweest op de set van de film The Italian Job zo'n 17 jaar geleden. Ze werd naar eigen zeggen namelijk anders behandeld dan haar mannelijke collega's.

"The Italian Job was een geweldige ervaring, vooral omdat ik me realiseerde dat er nog steeds veel vooroordelen waren over vrouwen in het actiegenre”, aldus de actrice tijdens Comic-con.

De film draait vooral om autostunts en Charlize herinnert zich nog als de dag van gisteren dat ze in haar rooster zag dat ze zes weken langer rijtraining zou krijgen dan haar collega's Edward Norton en Mark Wahlberg, en dat vond ze 17 jaar later érg beledigend.

"Maar het gaf me ook een schop onder mijn kont. Ik dacht: oké, willen jullie het zo spelen? Dan doen we dat. Ik maakte het mijn doel om al die gasten eruit te rijden."

Of dat ook gelukt is zullen we nooit weten. Wel vind ze het goed nieuws dat het genre voor vrouwen nu is veranderd. "Ik denk dat er genoeg bewijs is waardoor we ons niet langer achter onwetendheid kunnen verschuilen. Het publiek is dol op die films."

In huidige actiefilms spelen vrouwen steeds vaker de hoofdrol en zijn tenger gebouwde dames in staat een stevig gebouwde, afgetrainde kerel relatief eenvoudig van zich af te slaan.