PSG wint Franse beker na harde finale, maar ziet Mbappé uitvallen

Paris Saint-Germain heeft voor dertiende keer de Coupe de France gewonnen. In een spijkerharde finale, de eerste voetbalwedstrijd in Frankrijk sinds de coronapauze, werd AS Saint-Étienne met 1-0 verslagen. Bij PSG had de Nederlander Mitchel Bakker een basisplaats.

Het was het eerste officiële duel in Frankrijk in vijf maanden en het werd spijkerhard duel en dan vooral aan de kant van AS Saint-Étienne. De nummer zeventien in de competitie moest in de eerste helft al met tien man verder na een harde tackle op sterspeler Kylian Mbappé. De aanvaller van PSG blesseerde zich daarbij en ging even later in tranen van het veld. Toen stond zijn elftal al met 1-0 voor, dankzij een benutte rebound van Neymar.

In de tweede helft was het wachten op het tweede doelpunt van PSG, maar die kwam er niet en dat was vooral te danken an Jessy Moulin, die een puike partij keepte.

Het bleef 1-0 en Saint-Étienne wist er zelfs een slotoffensief uit te persen, waardoor het nog even spannend was. Maar dicht bij de gelijkmaker is het tiental niet geweest.

Volgende week speelt PSG opnieuw voor een prijs. Dan neemt de ploeg van Thomas Tuchel het op tegen Olympique Lyonnais in de strijd om de Coupe de la Ligue, de ploeg van Memphis Depay.