Van der Voort geeft tegen Durrant voorsprong uit handen en verliest in verlenging

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten bij de World Matchplay. De Nederlander verloor vrijdagavond na een enerverend gevecht de kwartfinale van Glen Durrant met 18-16.

Een nieuwe stunt van de Nederlander, die eerder al Dave Chisnall (10-6) en Daryl Gurney (11-5) elimineerde, leek lange tijd in de maak, maar Durrant toonde zich uiteindelijk toch de koelbloedigste. 

Van der Voort kende in de kwartfinale een uitstekende start. Hij brak Durrant meteen in de eerste leg en liep voor de eerste pauze uit naar een 4-1 voorsprong. Durrant kwam vervolgens wel ietsje terug naar 6-4, maar in het derde deel van der wedstrijd gaf Van der Voort weer gas. Hij kwam 10-5 voor, onder meer door een mooie 98-finish in de vijftiende leg. Durrant liet zich echter niet zomaar door Van der Voort naar de slachtbank leiden en kende een sterk laatste deel van de wedstrijd.

De man uit Middlesbrough kwam na een 10-8 achterstand uiteindelijk terug naar 13-12, waarmee het duel een razend spannende slotfase in ging. In de 28e leg liet Van der Voort twee kansen op tops liggen om een 15-13 voorsprong te pakken, waarna Durrant de stand helemaal gelijk trok:14-14. Via een knappe 92-finish via bulls-eye nam Durrant vervolgens de touwtjes in handen en kwam voor het eerst voor in de wedstrijd. De Nederlander boog niet, en zorgde ervoor dat de wedstrijd met 15-15 de verlenging in ging.

Daarin had Durrant de sterkste zenuwen. De Engelsman profiteerde in de winnende leg van twee zwakke 45-beurten van Van der Voort en gooide zijn eerste machtdart meteen raak. In de halve finale neemt Durrant het op tegen Dimitri Van den Bergh, de 26-jarige Belg die eerder op de vrijdagavond met 16-12 te sterk was voor Adrian Lewis.