Darter Van den Bergh voor het eerst naar halve finale major

Darter Dimitri van den Bergh heeft zich voor het eerst voor de halve finales van een major toernooi weten te plaatsen. In zijn kwartfinale van de World Matchplay tegen Adrian Lewis ging hij sterk van start en zag zijn voorsprong nooit in gevaar komen: 16-12.

Nadat de eerste twee legs tegen de darts in gingen, ging ook de derde leg naar de speler die hem niet begon: via een heerlijke 164-finish kwam Van den Bergh 2-1 voor. Ook de vier daaropvolgende legs gingen naar de Belg, waardoor het 6-1 stond. Via een 161-finish wist Lewis eindelijk weer eens een leg te winnen, maar twee legs later keek hij dankzij een 104-finish van Van den Bergh tegen een 8-2 achterstand aan. Via dubbel achttien kwam The Dreammaker zelfs op 10-4 en was hij nog maar zes legs verwijderd van een halve finaleplaats. Lewis gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam dankzij een 80-finish terug tot 10-7.

Beide mannen schakelden een tantje bij echt op stoom te gooien: via een elfdarter maakte Van den Bergh er 11-7 van, waarna Lewis via een twaalfdarter op 11-8 kwam. Het werd 12-8 en een leg later begon Lewis met zes perfecte pijlen, maar mede door zes gemiste darts op de dubbels ging de leg alsnog naar Van den Bergh. Ook in de leg daarna liet Lewis twee kansen liggen en werd het 14-8.

Lewis gaf nog niet op en kwam nog sterk terug tot 14-11, maar één pijl op tops was niet genoeg om het verschil terug te brengen tot twee legs. Van den Bergh kwam op 15-11 en was nog maar één leg verwijderd van een plek bij de beste vier. Nadat Lewis twee darts op de dubbel acht miste voor de 15-12, gooide Van den Bergh zijn eerste matchdarts net onder de dubbel twintig. Jackpot pakte in de herkansing alsnog de leg, maar kon niet voorkomen dat de overwinning een leg later alsnog naar Van den Bergh ging. 

In de halve finale speelt Dimitri van den Bergh tegen Glen Durrant of Vincent van der Voort. Deze partij is nu aan de gang.