Van Vleuten opnieuw de beste in het Baskenland

Annemiek van Vleuten heeft na winst van donderdag in de Emakumeen Nafarroako Klasikoa ook vrijdag de winst gepakt, ditmaal was de 37-jarige wereldkampioene de beste in de Clásica Femenina Navarra. Ze kwam solo aan in Pamplona.

Net zoals donderdag kregen de rensters opnieuw een heuvelachtig voor de kiezen, met daarin enkele steile beklimmingen. Op de zware Muro de Tirapu, die halverwege het parcours lag, werd het verschil gemaakt. In eerste instantie nam Elisa Longo Borghini een kleine voorsprong, maar die werd al snel gedicht door Van Vleuten. De rest van het peloton moest passen bij de versnelling van Van Vleuten.

De Nederlandse wereldkampioene kwam al snel bij Longo Borghini en samen hadden ze al snel een mooie voorsprong bij elkaar, op een achtervolgende groep met onder meer Anna van der Breggen. De voorsprong van het tweetal liep al snel naar de minuut, maar in aanloop naar de slotklim kreeg de Italiaanse te maken met materiaalpech en moest van fiets wisselen.

Toch kon Longo Borghini terugkeren bij de wereldkampioene, maar op de slotklim was de versnelling van Van Vleuten toch te machtig voor de Italiaanse en reed zo naar haar derde winst in evenveel wedstrijd, waardoor ze dit seizoen nog ongeslagen blijft.

In de Roemeense rittenkoers Sibiu Cycling Tour stond vandaag de koninginnenrit op het programma. Nadat de renners donderdag nog een korte proloog moesten afwerken stond vandaag de eerste rit in lijn op het programma met daarin een slotklim van maar liefst 23 kilometer, met een gemiddelde stijgingspercentage van 6%. Op die slotklim was zoals verwacht Bora-hansgrohe te sterk voor de concurrentie. De dagzege aan het Bâleameer was voor de Oostenrijker Gregor Mühlberger, die won voor zijn land- en ploeggenoot Patrick Konrad. Konrad is de nieuwe klassementsleider in de Sibiu Cycling Tour.