Ajax verlengt contracten Ünüvar en Rensch tot zomer 2023

Naci Ünüvar (17) en Ajax hebben elkaar gevonden in een nieuw contract, dat de aanvallende middenvelder een jaar langer in Amsterdam houdt. Ook het contract van Devyne Rensch is met een jaar verlengd. 

Ünüvar heeft nu een verbintenis tot medio 2023 bij Ajax, waar hij in 2011 aansloot bij de jeugdopleiding. Op 20 januari 2020 maakte hij zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. Bij het optreden in het bekerduel met Spakenburg is het tot nu toe gebleven wat minuten in het eerste van Ajax betreft.

Het was aanvankelijk even wachten op de handtekening van Unuvar. Ajax zette de onderhandelingen met de nodige talenten begin juni even stop. Nu het zijn toch de handtekeningen gezet. De jeugdinternational wordt regelmatig vergeleken met Abdelhak Nouri. De overeenkomsten zijn ook ontegenzeggelijk aanwezig. Beiden zijn creatief, doelgericht, technisch buitengewoon vaardig, klein van stuk en hebben een ontwapenende uitstraling.

Ünüvar heeft geen moeite met die druk, zo vertelde hij eerder in VI. "Ik ben er juist trots op. Nouri was een geweldige voetballer, tegen wie ik als jonge speler in de opleiding opkeek. Ik vind het juist mooi dat mensen me met hem vergelijken."

Ook Rensch verlengde met een jaar tot de zomer van 2023. Hij speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van Ajax. De jeugdinternational kwam het afgelopen seizoen uit voor Ajax O19. Zowel in de Youth League met Ajax als op het WK voor spelers onder 17 jaar met Oranje was hij afgelopen jaar een vaste waarde.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

You’ve been waiting for this right? 🍾 💎 Ünüvar & Rensch ⇨ 𝟐𝟎𝟐𝟑. #ForTheFuture

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op24 Jul 2020 om 7:15 (PDT)