FOK! Wat een weer: lokaal wat regen, in de avond overal

Welkom!  

Er trok gisteren een storing over ons land heen waar ik eerder over vertelde. Nu vraag ik me bij mijzelf af: wat voor storing? Ik heb niets gemerkt. Dat kan ook, want in de kustprovincies waren het maar een paar wolkjes en bleef het droog. Voordat we goed en wel de koffie op hadden was het alweer opgeklaard en werd het een zonnige dag. 

In het binnenland was er echter meer bewolking en vielen er een aantal buien. Heel opvallend was een zéér actieve bui boven de Achterhoek. Er zijn meldingen uit die regio van plaatselijk 30 mm of iets meer. Dat was maar lokaal, want op de meeste plaatsen viel er 5 mm of minder. En zoals ik in de inleiding al zei in Haarlem viel er 0.0 mm met 10 uur zon. We doen het er maar weer mee. Bij die grote bui kwam overigens geen onweer voor. Dit gebeurde alleen net ten oosten van Twente in Duitsland.

Inmiddels zijn de meeste buien verdwenen en klaart het overal op. Later in de nacht neemt de bewolking langzaam weer toe. Het is met minima tussen de 13 en 15 graden niet koud.

Vandaag  is er ook bij mij meer bewolking en die bewolking trekt in de loop van de dag over het hele land heen. In het zuiden en oosten kan de zon nog even schijnen. Ook kan er uit de bewolking plaatselijk een beetje regen vallen. De maxima liggen tussen de 21 graden in Den Helder tot nog net een zomerse waarde van 25 graden in Brabant en Limburg. De wind is zuidwest en neemt toe naar matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee.

In de avond komt er dan een actieve storing naderbij en dan gaat het enige tijd flink regenen. Volgens de prognoses kan er met name in de nacht naar zondag zo'n 10 tot 15 mm vallen. Dat is prima voor de plantjes, want het is hier alweer aardig droog de laatste 10 dagen.

In de loop van de avond regent het overal.

Fijn weekend!

Meer weer op FOK!

Het boerenland van Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Mooi weer vandaag in Zeeland.Een paar wolkjes, maar vooral zon. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.