F1 voegt Nürburgring, Imola en Portimao toe aan kalender

De Formule 1 heeft zojuist bevestigd dat er nog eens drie races zijn toegevoegd aan de kalender. Zo wordt op 11 oktober de Grote Prijs van de Eifel verreden op de Nürburgring en staat op 25 oktober de Grand Prix van Portugal op het programma. Voor het eerst wordt op het circuit van Portimão gereden.

Het circuit van Imola keert terug in de Formule 1. Op 1 november wordt daar de Grand Prix van Emilia Romagna verreden. Deze Grand Prix van Emilia Romagna is bijzonder omdat hij alleen over twee dagen wordt verreden in plaats van de gebruikelijke drie, waardoor de vrijdag komt te vervallen.

De Formule 1 sluit uit dat de Grands Prix van Brazilië, de Verenigde Staten, Mexico en Canada dit jaar worden verreden.

"We zijn vooral blij dat we vooruitgang boeken met onze plannen en verwelkomen de Nürburgring, Portimao en Imola zeer graag op de herziene kalender. We willen alle promotors, teams en de FIA bedanken voor hun steun in een poging fans interessante races te bieden in deze ongekende tijden", aldus F1 CEO Chase Carey. "Verder willen we onze partners op de Amerikaanse continenten bedanken en kijken we ernaar naar uit om miljoenen mensen volgend jaar weer in vervoering te brengen met de races aldaar."

De Formule 1-kalender van 2020:
2 augustus Silverstone, Groot-Brittannië
9 augustus Silverstone, Groot-Brittannië
16 augustus Barcelona, Spanje
30 augustus Spa, België
6 september Monza, Italië
13 september Mugello, Italië
27 september Sochi, Rusland
11 oktober Nurburgring, Duitsland
25 oktober Portimao, Portugal
1 november Imola, Italië