Nog drie verdachten aangehouden in omvangrijk drugsonderzoek

In een lopend omvangrijk drugsonderzoek naar de invoer van grote hoeveelheden cocaïne in de Rotterdamse haven zijn nog drie verdachten aangehouden. Eén verdachte is inmiddels heengezonden. In totaal zitten nu acht verdachten in voorlopige hechtenis.

Aanhoudingen
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam maakt vandaag pas bekend dat de drie verdachten afgelopen maandag zijn aangehouden door een speciaal ondermijningsteam van de politie eenheid Rotterdam. Vanwege het onderzoeksbelang konden de aanhoudingen niet eerder bekend worden gemaakt.

De twee verdachten die vandaag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris zijn een 35-jarige man en 38-jarige man uit Rotterdam. Zij worden verdacht van invoer van grote hoeveelheden verdovende middelen en omkoping. De rechter-commissaris heeft besloten dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

Doorzoekingen
Bij doorzoekingen op hun woonadres zijn onder meer auto’s en contante geldbedragen in beslag genomen.

Volledige beperkingen
Alle acht verdachten zitten nog in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten. In deze fase van het onderzoek moet het OM daarom terughoudend zijn met het verstrekken van informatie.