Van der Voort naar kwartfinales World Matchplay, Noppert uitgeschakeld

Vincent van der Voort heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales World Matchplay door met groot machtsvertoon te winnen van Daryl Gurney. Hij won met 11-5. Danny Noppert ging in de tweede ronde echter met 11-7 onderuit tegen Adrian Lewis.

Van der Voort vloog uit de startblokken tegen Gurney. Hij kwam meteen op een comfortabele 5-0-voorsprong omdat hij vooral ijzersterk was in het finishen. Hij zat lange tijd boven een dubbelpercentage van 70. The Dutch Destroyer zag daarna Gurney het gat verkleinen tot 5-2, maar liep vervolgens op overtuigende wijze uit naar 10-2. Hij liet zijn tegenstander, mede doordat hij een matchdart miste, in het restant nog terugkomen tot 10-5, maar maakte het toen alsnog af.  Van der Voort won maandag in de eerste ronde ook al Dave Chisnall. Hij werd bij zijn laatste vijf deelnames telkens uitgeschakeld in de eerste ronde en staat nu voor het eerst sinds 2009 in de kwartfinales van de World Matchplay.

Noppert kon na zijn stunt van maandag in de eerste ronde tegen Gerwyn Price niet nogmaals stunten. Hij noteerde slechts een gemiddelde van 87 punten, ruim tien punten lager dan de veel constanter gooiende Lewis. Noppie bleef dankzij een aantal hoge finishes wel lang in de wedstrijd. Het ging tot 6-6 gelijk op, maar daarna slaagde Lewis er wel in om zijn derde break op rij te verzilveren en gunde hij Noppert alleen bij 10-6 nog een leg.

Noppert haalde voor het eerst de tweede ronde op de World Matchplay. Hij wordt na de World Matchplay de tweede Nederlander (Michael van Gerwen) op de wereldranglijst. 

Van der Voort neemt het vrijdag in de kwartfinales op tegen Glen Durrant, die woensdag in een rare partij met 11-8 te sterk was voor wereldkampioen Peter Wright. Hij maakte in eerste instantie een 1-4-achterstand goed, gaf daarna een 7-4-voorsprong uit handen(7-8), maar pakte toch de laatste vier legs. Lewis in de kwartfinales op Dimitri Van den Bergh, die woensdag na een 5-8-achterstand met 11-9 afrekende met Joe Cullen.

Donderdag worden de eerste kwartfinales afgewerkt, te weten Krzysztof Ratajski-Michael Smith en Simon Whitlock-Gary Anderson. Van der Voort is de enig overgebleven Nederlander. Van Gerwen blameerde zich dinsdag in de tweede ronde tegen Whitlock (4-11) en Jermaine Wattimena (tegen Ratajski) en De Zwaan (tegen Durrant) strandden al in de eerste ronde.

Uitslagen tweede ronde World Matchplay - 22 juli 2020
Vincent van der Voort 11-5 Daryl Gurney
Dimitri Van den Bergh 11-9 Joe Cullen
Glen Durrant 11-8 Peter Wright
Adrian Lewis 11-7 Danny Noppert

Kwartfinales donderdag
Krzysztof Ratajski v Michael Smith
Simon Whitlock v Gary Anderson

Kwartfinales vrijdag
Adrian Lewis v Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant v Vincent van der Voort