FOK! Wat een weer: zon en wolkenvelden

Goeiedag!

Een unicum vandaag, want nu ben ik, de enige echte Stephan5 die het weerbericht vanochtend een kick geeft! Ik ben 100 % van de 100% van de avond-dienst, maar nu ben ik er hoogst zelden ook deze morgen.  

Hoe maakt u het? Alles goed? Mooi zo. Het was gisteren weer een rustige dag waarin niet veel gebeurde. Vooral in de ochtend scheen de zon flink, maar in de middag nam de bewolking toe. De zon kreeg het daardoor wat moeilijker. Heel lokaal viel er wat lichte regen. Met name in het noorden en deels midden. Tegelijkertijd naderden nieuwe opklaringen alweer het westen. Terwijl ik dit onder het genot van een drankje typte, brak de zon alweer overtuigend door. 

Zodoende klaarde het vannacht deels weer op, maar er bleven zo her en der wel wat wolkenvelden over. Zo koud als het de afgelopen nachten waren is het nu niet meer geworden De minima lagen rond de 10 graden. 

Vandaag hebben we een beetje een herhaling van gisteren. Er zijn perioden met zon die worden afgewisseld met enkele wolkenvelden. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker. Het blijft nog lang droog, maar in de avond kan er in het westen wat regen gaan vallen. De temperaturen lopen wat hoger op dan de afgelopen dagen en liggen tussen de 20 en 25 graden. Dat komt omdat de wind naar het zuidwesten draait. De windkracht zelf is niet sterk, ongeveer kracht 3 tot 4. 

Vrijdag valt er wat regen. 

Tot straks maar weer!

Meer weer op FOK!

Prachtige lucht boven Purmerend (Foto: Pukeko)
Een schitterend wolkenveld boven Purmerend met de opklaringen er omheen. (Foto:Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.