Botteghin verlengt aflopende contract bij Feyenoord

Eric Botteghin heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord met één seizoen verlengd. De Braziliaanse verdediger speelt sinds 2015 voor de Rotterdamse club.

Lange tijd leek het dat de 32-jarige Botteghin na dit seizoen zou vertrekken voor een avontuur buiten Nederland. Woensdagmiddag maakte Feyenoord echter bekend dat de wegen van de Braziliaan en Feyenoord nog niet scheiden.

“Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn”, zegt technisch directeur Frank Arnesen in een reactie.

Ook de speler zelf is verheugd met de verlenging van zijn contract: “Ik heb hier met het team, de andere collega’s en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven. Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken.”