Alle Eredivisie-clubs minimaal ťťn thuisduel op zaterdagmiddag; FC Utrecht - AZ openingswedstrijd

De KNVB heeft ervoor gekozen om elke club uit de Eredivisie minimaal één keer op zaterdagmiddag (16.30 uur) te laten spelen, zo meldt De Telegraaf deze ochtend. De KNVB kiest in het conceptprogramma om alleen de eerste 21 wedstrijden bekend te maken.

Elke Eredivisie-club speelt (minimaal) één thuisduel op zaterdagmiddag om 16.30. FC Utrecht zal die primeur krijgen en op 12 september zullen ze het Eredivisieseizoen openen tegen AZ. Daarnaast omarmt de KNVB het plan van Ajax-directeur Edwin van der Sar om de topwedstrijden tussen Ajax, AZ, PSV en Feyenoord zo laat mogelijk in het seizoen te laten spelen. Dit vergroot de kans dat er in die periode weer in volle stadions gespeeld mag worden. Bij de start van de Eredivisie is dat niet mogelijk.

De KNVB zal later vandaag het conceptprogramma tot aan de winterstop bekendmaken.

Update 08.44

De KNVB heeft het conceptprogramma bekendgemaakt. FC Utrecht tegen AZ is de openingswedstrijd in de Eredivisie op 12 september. Feyenoord speelt later die avond tegen PEC Zwolle. Een dag later neemt Ajax het in Rotterdam op tegen Sparta en gaat PSV op bezoek bij FC Groningen.

"We zijn er uiteindelijk in geslaagd om alle topduels, tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, zo laat mogelijk in te plannen, wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen'', zo laat manager competitiezaken Jan Bluyssen namens de KNVB weten. ''Daarnaast hebben we voorafgaand aan het plannen aan alle clubs gevraagd tegen welke twee tegenstanders ze graag zo laat mogelijk zouden willen spelen. Alle wensen van de clubs in de Eredivisie hebben we kunnen inwilligen.''

Ook met de derby's is rekening gehouden. Zo worden SC Heerenveen-FC Groningen (speelronde 23), FC Groningen-SC Heerenveen (speelronde 29), Fortuna Sittard-VVV-Venlo (30 januari), VVV-Venlo-Fortuna Sittard (speelronde 26), FC Groningen-FC Emmen (speelronde 26), FC Emmen-FC Groningen (speelronde 32), Heracles-FC Twente (speelronde 24) en FC Twente-Heracles (speelronde 32) ook allemaal in 2021 gespeeld.

Het volledige programma is hier te vinden. 

Wedstrijden tussen de top vier:
Ajax-PSV 10-1-2021
PSV-AZ 13-1-2021
Ajax-Feyenoord 17-1-2021
Feyenoord-AZ 24-1-2021
Feyenoord-PSV 31-1-2021
AZ-Ajax 31-1-2021
PSV-Ajax speelronde 24
AZ-Feyenoord speelronde 24
PSV-Feyenoord speelronde 26
AZ-PSV speelronde 27
Ajax-AZ speelronde 30
Feyenoord-Ajax speelronde 32