Juventus weer een stapje dichter bij negende landstitel op rij na zege op Lazio

Juventus is in Italië weer een stapje dichter bij de negende landstitel op rij. Tegen Lazio Roma, met de Nederlander Djavan Anderson voor het eerst in de basis, won Juventus in eigen huis met 2-1 dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

Voor rust gebeurde er weinig, al was Lazio vlak voor rust dichtbij de openingstreffer. Ciro Immobile, topscoorder in de Serie A, zag zijn inzet op de paal belanden. Na rust sloeg Juventus snel toe. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty na een handsbal van Lazio-verdediger Bastos. Ronaldo liet dit buitenkansje niet onbenut en zette zijn ploeg op voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer wist Ronaldo opnieuw te scoren. Nadat Paulo Dybala de bal op de middellijn onderschepte was de Argentijn niet zelfzuchtig en legde de bal af op de Portugees.

Met nog tien minuten te spelen zorgde Immobile voor de aansluitingstreffer vanuit een penalty. Door het doelpunt komt de Italiaanse spits op dertig doelpunten evenveel als Ronaldo. In de laatste tien minuten probeerde Lazio het nog wel, maar voor gevaar zorgde dat niet.