FOK! Wat een weer: Hollands zomerweer

Goede dinsdagochtend!  

Het is een andere zomer dan dat we de laatste jaren gehad hebben. Geen hitte en ook weinig droogte. Op veel plaatsen is de normale neerslaghoeveelheid al gevallen. Er blijven natuurlijk nog wel drogere plekken aanwezig, maar het algemene beeld is toch wel dat het lang niet zo droog is als voorgaande zomers. En daar komt nog bij dat we momenteel afstevenen op een iets te koele maand voor de tijd van het jaar, en ook dat zien we niet vaak meer gebeuren. Echt heel slecht is het overigens ook niet, want er is voldoende zon.

Collega's qltel en DJMO gaan de komende week wandelen. Houden ze het droog? Morgen en overmorgen wel ja. Donderdag en vrijdag kan de paraplu misschien toch wel nodig zijn, want de weerkaarten laten voor die dagen toch neerslag zien. Dit zat gisteren overigens nog niet in de uitvoer, maar het is zo'n zomer dat er plotsklaps een ommezwaai kan komen. 

Gisteren  was het overal droog. Na het warme weekend stroomde er gisteravond koelere lucht het land binnen. (Een paar fikse buien in Groningen) De zon scheen op veel plaatsen en die werden afgewisseld met vriendelijke stapelwolken. De winterliefhebbers vonden het een perfecte dag met maxima tussen de 18 en 23 graden. De zomerliefhebbers vonden het te fris. 

Zoals ik al zei, de kaarten zijn wel enigszins gewijzigd. Leek er eerst sprake te zijn van de komst van warmere lucht, nu blijft het de hele week rond de 21 graden. In het noorden iets frisser en in het zuiden iets warmer. 

Vandaag zien we trouwens ook een buienkans in het noorden. In de rest van het land blijft het droog met een afwisseling van stapelwolken en zon. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van vandaag. Ook de wind doet het kalm aan en komt uit het noordwesten, dus dat is geen hete lucht.  

Vanavond ben ik er weer, met meer!

Tot vanavond!

Meer weer op FOK!

Zeilen in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Een prachtig zeilschip in de Oosterschelde. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.