Verstappen: "Tweede plaats voelt als een overwinning"

Tot vlak voor de race leek het op een rampweekend uit te draaien voor Max Verstappen, maar na een geweldige start en een strakke race kan de Nederlander niets anders dan tevreden zijn. De tweede plaats in Hongarije voelde als een overwinning zo vertelde Verstappen.

Na de race blikte hij terug en daarbij ging het uiteraard ook over de schuiver die nog voor de start plaatsvond. "Ik eindigde in de bandenstapels tijdens mijn outlap op weg naar de grid, dus dat was natuurlijk niet hoe ik de dag wilde beginnen. De monteurs hebben het geweldig gedaan om de auto zo snel te repareren. De auto voelde weer aan als nieuw. Het was precies op tijd, maar alles functioneerde zoals normaal. Ik weet niet hoe ze het gedaan hebben, maar het is ongelofelijk. Ik ben erg blij dat ik ze terug kon betalen met een tweede plaats", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander begon uitstekend aan de race. "De eerste ronde was erg cruciaal. Van daaruit hadden we de juiste strategie en een goede snelheid. We reden onze eigen race en natuurlijk is het erg goed voor ons om de beide Mercedessen te splitsen."

Voor Verstappen werd het nog wel even spannend toen Valtteri Bottas aan het eind van de wedstrijd met rasse schreden naderde. "Ik reed op mijn eigen snelheid en zag dat hij met een seconde per ronde dichterbij kwam. Maar, om elkaar hier te volgen is best lastig, dus toen hij binnen anderhalve seconde van mij kwam, was het wat lastiger voor hem. In de laatste ronde hadden we wat verkeer voor ons, wat het voor mij op mijn oude banden niet makkelijker maakte. We slaagden er echter in om voor Bottas te blijven en ik ben dan ook erg blij met de tweede plaats. Ik dacht dat ik niet zou gaan racen, dus de tweede plaats voelt als een overwinning", aldus de Nederlander.

De tweede plaats in Hongarije had Verstappen voor een enorm deel te danken aan de monteurs van Red Bull Racing. "Geweldig werk mannen, dit is ongelofelijk. Heel erg bedankt", zo sprak hij dan ook direct na de race via de boordradio.

Verstappen: "Tweede plaats voelt als een overwinning" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Tweede plaats voelt als een overwinning" (Getty Images / Red Bull Content Pool)