Coureurs Haas bestraft voor hulp tijdens opwarmronde

De Formule 1-coureurs van Haas zijn na afloop van de Grand Prix van Hongarije bestraft met een tijdstraf van tien seconden vanwege hulp tijdens de opwarmronde. Het betekende dat Kevin Magnussen zakte van plek negen naar tien en Romain Grosjean van vijftien naar zestien.

Het asfalt was nat voor de race, maar droogde snel op. Daarop besloot Haas tijdens de opwarmronde beide coureurs naar de pits te roepen voor slicks. Dit besluit legde de renstal geen windeieren, want Magnussen lag na enkele ronden op plek drie, voor Grosjean. Beide rijders zakten gedurende de race langzaam naar achteren, maar Magnussen werd toch nog als negende afgevlagd, terwijl Grosjean als vijftiende binnen kwam.

Een coureur moet volgens artikel 27.1 van het sportief reglement de auto zonder hulp van buiten besturen. De niet openbare technical directive 011-17 geeft hier verdere invulling aan waarbij communicatie tussen het team en de coureur tijdens de opwarmronde aan banden is gelegd. Haas overtrad de regels door de coureurs naar binnen te roepen. Deze overtreding leverde per coureur een tijdstraf van tien seconden op. Magnussen raakte zijn negende plaats hierdoor kwijt aan Carlos Sainz, terwijl Kimi Räikkönen op de ranglijst Grosjean voorbij ging.