Robben nog niet fit voor eerste groepstraining

FC Groningen heeft morgen zijn eerste groepstraining van het seizoen en deze zal live worden uitgezonden door RTV Noord en FOX Sports. Dit is natuurlijk met maar één reden, de rentree van Arjen Robben. Die is echter nog niet fit moet de training aan zich voorbij laten gaan.

Dit is besloten na fysieke tests die alle spelers de afgelopen week ondergingen. "Op basis hiervan heeft de staf in overleg met de speler onder meer besloten dat Arjen Robben maandag niet het veld opgaat om aan de groepstraining deel te nemen. De club wil geen enkel risico met hem nemen", zo luidt het statement op de clubwebsite.

Ook Robben zelf baalt:  "We zijn met z’n allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining. We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel.”