Ten Voorde weer op Porsche Supercup-podium, Van Lagen baalt

Ook het seizoen in de Porsche Supercup is weer volop bezig en zondag was het tijd voor de race op de Hungaroring, waar het na een vochtige ochtend inmiddels droog was. Zes Nederlanders stonden op de grid en dat leverde voor Larry ten Voorde een podiumplek op.

Dylan Pereira begon op poleposition en de Luxemburger hield in bocht één een aanval van de Turk Ayhancan Güven af. Ten Voorde begon als vijfde en werkte zich gelijk langs Marvin Klein naar plek drie werkte - Leon Köhler ontbrak op zijn vierde plek op de grid. Al snel kwam de safety car de baan op: de 49-jarige Philipp Sager spinde op het rechte stuk de muur in.

Na de herstart deed Güven nog een poging bij Pereira, opnieuw zonder succes, terwijl Jaap van Lagen vanaf plek negen inmiddels op de zesde stek reed, achter Jaxon Evans. Ten Voorde moest ondertussen alle zeilen bijzetten om Klein van het lijf te houden, terwijl Van Lagen van het getouwtrek profiteerde door Evans voorbij te steken.

Ruim drie ronden voor het einde deed Evans een poging bij Van Lagen, wat resulteerde in contact en uiteindelijk een lekke voorband en uitvalbeurt voor de Nederlander, terwijl Jean-Baptiste Simmenauer profiteerde en de vijfde plek in handen pakte. Evans kreeg er wel rap een drivethroughpenalty voor, maar daar had Van Lagen uiteraard niks meer aan.

De winst van Pereira kwam niet meer in gevaar, net als de tweede plek van Güven. Op vrij ruime afstand hield Ten Voorde de Fransman Klein van het lijf en pakte hij de derde podiumplek. Max van Splunteren, Daan van Kuijk, Lucas Groeneveld en Jesse van Kuijk werden negende, tiende, elfde en twaalfde.