Marini overtuigend naar Moto2-zege in Jerez, Bendsneyder kansloos

Op het circuit van Jerez de la Frontera is ook het Moto2-seizoen weer hervat, na de maandenlange COVID-19-pauze. In tegenstelling tot de Moto3-race van de ochtend werd het niet echt een daverend spektakel, maar dat kon de pret niet drukken voor Valentino Rossi's halfbroertje Luca Marini.

Met Jorge Martin, Jorge Navarro en Sam Lowes op front row werden de lichten op groen gezet. Martin vertrok sterk, Navarro ging in de eerste bocht al onderuit, Aron Canet en Marini werkten zich langs Lowes de podiumplaatsen op.

Marini was lekker bezig en ging snel voorbij Martin naar de leiding, waarna de Spanjaard ook teamgenoot Tetsuta Nagashima langszij zag komen. Marco Bezzecchi kon achter Martin mee op de vierde plek, Canet, Marcel Schrötter en Lowes probeerden aan te haken.

Met vijftien ronden te gaan stuiterde Bezzecchi het grind in, kort nadat hij de derde plek van Martin over had genomen, niet veel later gevolgd door een crash van Schrötter. Halverwege de race waren de gaten voorin fors: Marini op kop, Nagashima erachter, dan Martin en op twee seconden Lowes en de zijnen.

De vierde GP-zege van Marini kwam niet meer in gevaar, Nagashima pakte na zijn winst in Qatar een tweede podiumplek en op ruime afstand wist Martin in de strijd om de laatste podiumplek Lowes van het lijf te houden. Bo Bendsneyder kwam er totaal niet aan te pas en finishte de race ook niet.