Arsenal klopt Manchester City en staat in finale FA Cup

Arsenal heeft zaterdag als eerste ploeg de finale van de FA Cup bereikt. De Londenaren waren in de halve finale op Wembley dankzij twee treffers van Pierre-Emerick Aubameyang met 2-0 te sterk voor de cuphouder.

Aubameyang opende in de negentiende minuut de score voor Arsenal op het voor publiek gesloten Wembley. Dat was een klap voor Manchester City, dat het zeer lastig had met Arsenal. Pas na de rust kwamen de grote kansen voor de titelhouder. Kevin De Bruyne krulde een vrije trap net naast en Raheem Sterling schoof van dichtbij naast. Ook Aymeric Laporte werd gevaarlijk door een afstandsschot net naast te knallen.

Na de rust draaide Man. City de druimschroeven aan, maar het was Arsenal dat weer trefzeker was. Een kleine twintig minuten voor tijd was Aubameyang opnieuw trefzeker. Drie jaar geleden stond Arsenal voor het laatst in de FA Cup-finale en toen won de ploeg met 2-1 van Chelsea. De Gunners zijn met dertien titels recordhouder. City won de FA Cup vorig jaar nog door Watford in de eindstrijd met 6-0 te verslaan.

De andere halve finale gaat zondag tussen Manchester United en Chelsea. De finale is op 1 augustus.