Het is vandaag..

Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 18 juli 2020, de 200e dag van dit jaar. Op Texel is het vandaag Dag van het Texelse schaap en het is vandaag Mandeladag. Jarig is onder andere Vin Diesel de we kennen vanuit diverse fils, de meest bekende "The fast and the furious". Ook is het 102 jaar geleden dat Nelson Mandela werd geboren.

Mandeladag.
Deze man behoeft geen introductie. Zijn 90e verjaardag werd groots gevierd in 2008 waar ook deze dag is uitgeroepen. Maar wat houdt deze dag in? Deze dag gaat niet enkel om hem maar ook om jou. Zijn altruïstische daden moeten worden herdacht door vandaag zelf 67 minuten iets goeds te doen voor een ander, 67 jaar heeft hij gestreden voor vrijheid. Vrijheid die we mogen vieren. 

Dag van het Texelse schaap.
De Texelaar, zoals de schaap wordt genoemd kreeg in 1909 een stamboek. Een Texelaar heeft een sprekende kop en is een middelgroot, ruim gebouwd schaap. De wol wordt omschreven als fijn en gestapeld. Vandaag in Den Burg, wordt de schaap in het zonnetje gezet en zijn er activiteiten rondom de Texelaar. Zo worden er demonstraties schapenscheren gegeven en kan je kennis maken met Texelse schapenproducten. Het Texels kampioenschap schapen scheren en -melken vindt op deze dag ook plaats. En zeg eens eerlijk, wat is er lekkerder dan op een dag als deze er op uit te gaan?

Nelson Mandela (1908-2013) (Foto: Pxhere)
Nelson Mandela (1908-2013) (Foto: Pxhere)