Ilott en Smolyar pakken F2- en F3-pole Nederlanders in top-10

Callum Ilott heeft op de Hungaroring in Hongarije de poleposition veroverd voor de hoofdrace in de Formule 2 van zaterdagmiddag. De Brit noteerde in een natte kwalificatiesessie vrij ruim de snelste tijd.

Luca Ghiotto mag Ilott vergezellen op de eerste startrij, Ilott's UNI-Virtuosi-teamgenoot Zhou Guanyu start vanaf rij twee en krijgt Dan Ticktum naast zich. Mick Schumacher en Christian Lundgaard vertrekken vanaf rij drie, voor Marcus Armstrong en Jack Aitken, terwijl kampioenschapsleider Robert Shwartzman op plek elf start.

In de Formule 3 zal Aleksander Smolyar zaterdagochtend vanaf poleposition vertrekken. De Russische ART-coureur was de Amerikaanse PREMA-rijder Logan Sargeant te snel af. Toptalenten Theo Pourchaire (ART) en Frederik Vesti (PREMA) starten vanaf rij twee, Richard Verschoor en Bent Viscaal reden naar de achtste en negende startplek.

De Formule 3 start zaterdag om 10.25 uur voor 22 ronden of 40 minuten, de hoofdrace in de Formule 2 vindt na de F1-kwalificatie plaats om 16.45 uur voor 37 ronden of één uur, uiteraard allemaal live te zien op Ziggo Sport.