FOK! Wat een weer: vrij warm weekend

Mogge!  

Voorlopig zitten jullie aan mij vastgekluisterd, want vrijwel de hele komende tijd ben ik er. Dus dat wordt weer lekker klagen en zeuren komende periode!  

Geintje!

Vrijdag had twee gezichten hier in Haarlem. Eerst was het bewolkt en viel er zelfs een heel klein beetje regen, maar rond half vier brak de zon er door en werd het zelfs helemaal onbewolkt, dus een prachtig einde van de dag. In het binnenland liep dat echter niet zo'n vaart en is het op veel plaatsen nog bewolkt. De opklaringen trekken wel geleidelijk naar het oosten toe.

Afgelopen nacht waren er opklaringen en is het droog. Het is een vrij zachte nacht, maar wel prima slaapbaar met minima tussen de 11 en 16 graden. 

Vandaag begint de dag overal met zonnige perioden. Echter, er gaan stapelwolken ontstaan en die gaan uitsmeren. In het binnenland kan het best wel eens een bewolkte middag worden. Het is nog even afwachten waar precies de grens van de bewolking komt te liggen, maar ik denk zo'n beetje 20 km landinwaarts. De kuststrook lijkt daar van gevrijwaard te blijven en die beleven dan ook een zonnige zaterdag. Het lijkt wel op de meeste plaatsen droog te blijven, maar een enkel spatje sluit ik niet uit. 

Het wordt wel een vrij warme dag met maxima tussen de 23 en 26 graden. In Limburg misschien nog een graadje meer.  Er staat weinig wind.

Tot vanavond!  

Meer weer op FOK!

Zon en stapelwolkjes (Foto: Scherpschutter)
Prachtig weer met landinwaarts stapelwolken. (Foto:Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.