Leeds United nog één punt verwijderd van promotie naar Premier League

Leeds United staat op het randje van terugkeer naar de Premier League. Alleen als de drievoudig kampioen van Engeland zijn laatste twee duels allebei verliest, komt de terugkeer op het hoogste niveau nog in gevaar. Thuis won met donderdagavond met 1-0 van Barnsley. 

Leeds wacht na de degradatie in 2004 inmiddels al zestien jaar op de rentree in de Premier League. Vorig seizoen leek het er al van te komen, maar toen ging in het slot van de competitie mis. Nu lijkt het toch echt niet meer mis te kunnen gaan.

Leeds heeft namelijk nog maar één punt nodig om nummer drie Brentford onder zich te houden. Donderdagavond volstond een eigen doelpunt van Barnsley-verdediger Michael Sollbauer voor de zo belangrijke overwinning. De Oostenrijker tikte de bal over zijn eigen lijn na een voorzet vanaf rechts van Patrick Bamford. Barnsley is de nummer laatst van de Championship en zal volgend seizoen uitkomen in League I. 

Met nog twee competitiewedstrijden op het programma, kan nummer drie Brentford nog op gelijke hoogte komen. Leeds zou de wedstrijden tegen Derby County (zondag) en Charlton (woensdag) beide dan wel moeten verliezen. Mogelijk dat vrijdag het promotiefeest ook al lostbarst. Dat gebeurt als nummer twee West Bromwich niet wint van Huddersfield. Uiteindelijk promoveren er twee clubs rechtstreeks naar de Premier League.