FOK! Wat een weer: droger ...

Aanvankelijk nog een enkele mistbank. Overdag zijn er wolkenvelden met hier en daar wat zon. De meeste zon lijkt in de loop van de dag weggelegd voor de westelijke kustgebieden. Lokaal is wat lichte regen of motregen mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 23°C landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind. 's Avonds wordt de wind veranderlijk en zwak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er opklaringen en is het droog. In opklaringen kunnen wederom mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C aan zee tot 12°C landinwaarts in opklaringsgebieden. De wind wordt zuidelijk en is zwak, aan zee en boven het IJsselmeer matig.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden, maar vooral dieper landinwaarts ontstaan er vrij veel stapelwolken. Het blijft echter vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C in de kustgebieden tot ca. 26°C landinwaarts. De wind draait naar zuidwest tot west en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De schemering rukt op in Purmerend (Foto: Pukeko )
De schemering rukt op in Purmerend (Foto: Pukeko )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.