Van der Poel niet van start in Sibiu Cycling Tour vanwege negatief reisadvies

Mathieu van der Poel moet zijn rentree in het wielerpeloton nog even uitstellen. De wielrenner zou samen met zijn Belgische ploeg Alpecin-Fenix van start gaan in de Sibiu Cycling Tour in Roemenië maar vanwege een negatief reisadvies heeft de ploeg besloten niet deel te nemen.

Voor Van der Poel zou dit de eerste wedstrijd worden sinds de uitbraak van het coronavirus. Vanwege een oranje reisadvies zijn echter alleen noodzakelijke reizen toegestaan. De Sibiu Cycling Tour is een vijfdaagse wedstrijd die volgende week donderdag van start gaat.

In een persverklaring zegt de ploeg: “Helaas moesten we concluderen dat reizen naar Roemenië geen optie is. De gezondheid van onze renners, personeelsleden maar ook volksgezondheid is van primair belang. We willen strikt alle aanbevelingen volgen om elk risico te elimineren.”

In de nieuwe plannen is de Strade Bianche op 1 augustus de eerste wedstrijd voor de Nederlander. Vervolgens staan in augustus Milaan-Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije op zijn programma.