Tijdslijnen manipuleren in Othercide

Focus Home Interactive heeft een gameplaytrailer uitgebracht waarin we zien hoe het zwart-witte Othercide nu eigenlijk speelt. De wereld is namelijk weer eens ten dode opgeschreven, maar jij en je leger met zogenaamde Daughters moeten de redding worden.

In Othercide staat het Dynamic Timeline System centraal in elk gevecht. In plaats van alleen te bepalen waar en wat je eenheden doen, manipuleer je ook wanneer er dingen gebeuren. Dit kan op veel manieren worden gebruikt, van het onderbreken van een vijandelijke aanval voordat deze plaatsvindt, tot het loslaten van een reeks combo's. Je kunt elke Daughter volledig customizen met skills, waardoor iedereen uniek is. Des te erger is het als er een Daughter sterft. Om die weer tot leven te wekken zul je een ander moeten offeren. Na een mislukte run krijg je keuze uit een perk, zodat je volgende poging misschien wel meer kans van slagen heeft. Die mogelijke perks verdien je door lastigere eindbazen te verslaan.

Othercide komt op 28 juli naar pc, PlayStation 4 en Xbox One en later deze zomer naar Nintendo Switch. Pre-orders zijn nu open op Steam en Xbox One met 15% korting. Er is ook een bundel met daarin de game, soundtrack en artbook ook op Steam te reserveren.