Barreto keert na dertien jaar terug bij NEC

Édgar Barreto keert na een afwezigheid van dertien jaar terug bij NEC, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie woensdagmiddag bekend. De Paraguayaanse middenvelder tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog één jaar. Daarnaast krijgt de 36-jarige Barreto een kans in de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

In 2004 haalde NEC verrassend Barreto naar NEC. De toenmalig aanvoerder van Paraguayaanse olympische ploeg kwam toen over van Cerro Porteño uit Asunción. In totaal speelde de Paraguayaan 3,5 half jaar in Nijmegen, waarna hij vertrok naar de Serie A. Zijn eerste club in Italië was Reggina en later zou hij ook nog spelen voor Atalanta, Palermo en Sampdoria.

In totaal speelde Barreto ruim 250 wedstrijden in de Serie A, waarna hij eind mei bekend maakte dat dit zijn laatste seizoen in Italië zou zijn. Al snel waren de geruchten dat hij zou terugkeren naar zijn eerste club in Europa.

"Dit voelt als thuiskomen", zegt Barreto op de website van NEC. "De komende jaren wil ik de club helpen die mij altijd zoveel heeft gegeven. De berichten van NEC en de supporters hebben me de afgelopen weken goed gedaan en dat heeft er mede toe geleid dat ik deze keuze heb gemaakt; ik wilde terugkeren naar NEC."