Officieel: Ajax legt Kudus voor vijf jaar vast

Ajax heeft met FC Nordsjaelland een akkoord bereikt over de transfer van Mohammed Kudus. Nadat Deense media eerder op de dag melding maakte dat de transfer was afgerond, heeft het management van Kudus ook laten weten dat de transfer van de 19-jarige Ghanees rond is met Ajax.

Ajax heeft de transfer zelf nog niet officieel gemaakt, maar na alle waarschijnlijkheid zal dat snel gebeuren nadat Kudus gekeurd is. De 19-jarige middenvelder/aanvaller zal naar verluidt een contract tekenen van vijf jaar. Ajax zal negen miljoen overmaken naar FC Nordsjaelland.

Kudus speelde 57 wedstrijden voor FC Nordsjaelland waarin de middenvelder/aanvaller veertien wist te scoren voor de Deense club.

Kudus, die al twee wedstrijden van Nordsjaelland miste om zich bezig te kunnen houden met zijn transfer, is na Antony (15,75 miljoen euro) en Maarten Stekelenburg (transfervrij) de derde speler die deze zomer naar Amsterdam vertrekt.

Update 16:37

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mohammed Kudus en FC Nordsjaelland over de overgang van de Ghanees naar Amsterdam. De multifunctionele middenvelder/aanvaller tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van 5 jaar, tot en met 30 juni 2025.