FOK! Wat een weer: grijs en druilerig

Welkom!  

Het was op zich wel een redelijke dag gisteren. Er stond weinig wind en de zon scheen geregeld. Het was geen stralende dag, maar voor een doorsnee zomer was het best aardig. Helemaal droog bleef het niet, want er vielen in het noorden nog een paar buien. In Uithuizermeeden viel zelfs 15 mm. Aan het einde van de middag druppelde het ook wat in het zuiden. 

In de loop van de avond nam de bewolking toe en tegen de ochtend gaat het van het westen uit af en toe regenen. Het is meestal lichte regen of motregen. Dit trekt dan geleidelijk aan oostwaarts over het land heen, en zodoende lijken we vandaag weer een grijze en druilerige dag te krijgen. Ik verwacht geen grote hoeveelheden. Ongeveer tussen de 2 en 5 mm. In de middag wordt het in het westen droog en geleidelijk aan kan het daar ook nog wat opklaren. De maxima liggen rond de 18 graden en er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind die later draait naar een westelijke richting.

Vrijdag en zaterdag zijn droge dagen met geregeld zon en oplopende temperaturen.

Op de foto: een heel bijzondere foto van Erwin Klein uit Zelhem. Hij stond afgelopen weekend héél vroeg op, maar dat was het méér dan waard. We zien de komeet NEOWISE overtrekken, ook zien we lichtende nachtwolken én er is grondmist te zien. Een combinatie die je vrijwel nooit ziet. Dit allemaal in de buurt van het prachtige Zutphen.

Erwin maakt in zijn spaarzame vrije tijd nog meer mooie foto's. neem gerust eens een kijkje op Instagram: @erwin_klein1 en geniet van vele prachtige foto's. 

Meer weer op FOK!

Komeet, mist en nachtwolken (Foto: Erwin Klein)
Een werkelijk schitterende foto van Erwin Klein nabij Zutphen. (Foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.