'Vettel heeft contractaanbieding van Aston Martin'

Volgens de Duitse krant Bild heeft Sebastian Vettel een aanbieding gekregen van Lawrence Stroll. De Canadese miljardair is eigenaar van het Formule 1-team Racing Point dat vanaf volgend seizoen verder gaat als Aston Martin. Stroll is ook grootaandeelhouder van de Britse autofabrikant.

Om ruimte te creëren voor Vettel zou dan wel een van de huidige coureurs plaats moeten maken. Sergio Pérez heeft nog een meerjarig contract en brengt ook sponsorgeld mee naar het Britse team. Als zoon van de teameigenaar lijkt de plaats van Lance Stroll een zekerheid.

Vooralsnog ontkent Racing Point-teammanager Otmar Szafnauer aan Motorsport.com de komst van Vettel: “Zoals ik eerder heb aangegeven is het vleiend dat iedereen zegt dat een viervoudig wereldkampioen naar ons team wil komen, maar misschien komt dat ook doordat de auto nu iets sneller is. Je hebt helemaal gelijk, we hebben langlopende contracten met beide rijders, dus het zou alleen maar logisch zijn dat wij geen plek hebben.”

Er zijn echter geruchten dat in het contract van Pérez een clausule staat waardoor de Mexicaan het team voortijdig kan verlaten.