Arrestaties na invoer cocaïne via haven Rotterdam

Het Combiteam Havens heeft dinsdag twee verdachten aangehouden in een groot ondermijningsonderzoek. Het gaat om een 50-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 56-jarige man uit Rotterdam.

Verdenking
De vrouw wordt verdacht van niet-ambtelijke corruptie, witwassen en het invoeren van grote hoeveelheden cocaïne. Ook de man wordt verdacht van witwassen en het invoeren van grote hoeveelheden cocaïne.

Doorzoekingen
Het Combiteam deed doorzoekingen in drie woningen in Zwijndrecht, Rotterdam en Hoogvliet en op twee bedrijfslocaties in Rotterdam en Rhoon. Hierbij is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en fysieke en digitale administratie. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen, auto’s en contant geld.

Beperkingen
Alle verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. In belang van het onderzoek doen de opsporingsdiensten verder geen mededelingen.

Combiteam Havens
Het Combiteam Havens is een nieuw samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.