De Boer en Stam beginnen met nederlaag bij hervatting van de MLS

Frank de Boer en Jaap Stam zijn het Amerikaans voetbalseizoen begonnen met een nederlaag. De Boer verloor met zijn ploeg Atlanta United met 1-0 van New York Red Bulls, terwijl Stam bij zijn nieuwe team FC Cincinnati met maar liefst 0-4 onderuit ging tegen Columbus Crew.

Trainer Jaap Stam, opvolger van de ontslagen Ron Jans, debuteerde in Miami met een duidelijke nederlaag. Binnen het half uur keek FC Cincinnati al tegen een 0-2 achterstand en in de tweede helft zou Columbus Crew uitlopen naar 0-4. Youness Mokhtar, de speler met een verleden bij PEC Zwolle, was een van de doelpuntenmakers. Ook Eloy Room en Vito Wormgoor speelde mee bij Columbus Crew. Bij de ploeg van Stam deed Siem de Jong mee.

Ook Frank de Boer begon met een nederlaag in de MLS. Na vier minuten spelen keek Atlanta al aan tegen een achterstand na een doelpunt van Florian Valot. Atlanta United kreeg nog goede kansen op de gelijkmaker, alleen die waren niet besteed aan de ploeg van De Beoer.

Donderdagavond spelen de ploegen van De Boer en Stam tegen elkaar op het Disney Wide World of Sports-complex.