Golfer Van Driel klimt naar derde plek in Oostenrijk, Luiten zesde

Golfer Darius van Driel is zaterdag bij het Oostenrijks Open naar de derde plaats geklommen. Joost Luiten zakte na de regenachtige derde dag met drie plekken en staat op plaats zes.

De 31-jarige Van Driel ging in Atzenbrugg rond in zeventig slagen en bleef daarmee twee slagen onder par. De Leidschendammer, die vijf birdies en drie bogeys noteerde, bracht zijn totaal op 206, tien slagen onder par.

Van Driel deelt de derde plek met de Spanjaard Sebastian Garcia Rodriguez en de Schot Connor Syme. Het trio staat op één slag van de Duitser Nicolai Von Dellingshausen en de Schot Marc Warren, die samen aan kop gaan. De 34-jarige Luiten had mede door een triple bogey op de zevende hole 72 slagen nodig voor zijn derde ronde. De Zuid-Hollander, die donderdag nog aan de leiding ging en die een dag later kwijtraakte aan de Spaanse routinier Miguel Ángel Jiménez, staat nu op in totaal 207 slagen.

Jiménez kende met 77 slagen een dramatische ronde en ging op moving day naar plaats twaalf. Wil Besseling zakte door een teleurstellende dag (74 slagen) van de achtste naar de negentiende plaats en heeft een totaalscore van 211 achter zijn naam staan. Daan Huizing staat met 214 slagen op plek dertig en Robbie van West bezet met 220 slagen de 65e plaats. Lars van Meijel miste vrijdag de cut.

Het Oostenrijks Open is het eerste toernooi op de European Tour sinds de coronacrisis. Het evenement werd in 2013 gewonnen door Luiten.