Politie zoekt specifieke getuige in zaak dode man in boot

De recherche onderzoekt nog altijd een lijkvinding op een witte zeilboot aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam op woensdag 1 juli 2020. Inmiddels is de doodsoorzaak en identiteit van het slachtoffer vastgesteld, maar zoekt de politie nog wel naar getuigen.

Op woensdagochtend 1 juli treffen agenten een dode man aan na een melding over geluidsoverlast. Uit onderzoek is gebleken dat aan boord een gesmoorde brand heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 29-jarige man, is vermoedelijk aan koolmonoxidevergiftiging. Zijn familie is inmiddels in kennis gesteld.

De zeilboot waarin het slachtoffer lag, werd de laatste tijd gebruikt door dak- en thuislozen. Om te achterhalen wat zich op 1 juli precies in en rond de boot heeft afgespeeld, zoekt de politie getuigen die op woensdag 1 juli tussen 0.00 en 5.30 uur in de omgeving van de Kloveniersburgwal zijn geweest. Daarbij gaat het specifiek om het gedeelte tussen de Staalstraat en de Raamgracht.

Ook willen de rechercheurs dringend spreken met een vermoedelijk dakloze man van Libische afkomst met de voornaam Malik. Hij zou voor het laatst gezien zijn op 1 juli 2020 rond 07.00 uur in de omgeving van het treinstation Veenendaal-West. Als iemand weet wie deze Malik is en waar hij zich op dit moment ophoudt, dan hoort het onderzoeksteam dat graag. Mensen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.